Százakat kellett evakuálni Ausztrália északkeleti partján

Vágólapra másolva!
Több száz embert kellett sürgősen evakuálni Ausztrália északkeleti részén a hatóságoknak pénteken.
Vágólapra másolva!

A Marcia nevű ciklon péntekre virradóra 5-ös, azaz legerősebb fokozatúra erősödött, és várhatóan a pénteki nap folyamán lecsap az ország északkeleti részén fekvő Queensland szövetségi államra. Az ausztrál meteorológiai intézet előrejelzése szerint a ciklon középpontjának közelében óránkénti 285 kilométeres széllökések várhatók.

Queensland miniszterelnöke, Annastacia Palaszczuk sürgősen összehívott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a szövetségi állam lakóinak félelmetes dolgokra kell felkészülniük az elkövetkező 24 órában. "Rendkívül aggódunk az emberek biztonságáért" - fogalmazott.

Marcia

A Marcia ciklon a heves szél mellett viharokat és áradásokat hoz magával. A hatóságok ezért csaknem ezer családot evakuáltak a ciklon útjából. Nem mindenkit sikerült azonban kimenekíteni, így őket arra kérték, hogy otthonuk lehető legbiztonságosabb pontján húzzák meg magukat.

Ausztráliát egy másik ciklon is elérte pénteken. A 4-es kategóriájú Lam az Északi Területre csapott le 250 kilométer per órás szélviharokkal. A ciklon délnyugat felé vette az irányt, a lakosokat felszólították, hogy ne hagyják el otthonukat.