Putyin: Oroszország nem fél használni a hadseregét

Vágólapra másolva!
Moszkvát senki sem fenyegetheti büntetlenül.
Vágólapra másolva!

"Senki se ringassa magát abba a tévképzetbe, hogy Oroszországra katonailag nyomást lehet gyakorolni, vagy katonailag felül lehet rajta kerekedni. Az efféle kalandorok számára bármikor meg tudjuk adni a megfelelő választ" - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök az Interfax hírügynökség jelentése szerint.

Emelkedik a katonai költségvetés

"Sikeresen folyik a szárazföldi haderő és a haditengerészet újrafegyverzésének a programja, beleértve a nukleáris erőkét és az űrvédelmi rendszer megerősítését. Ez a globális egyenértékűség biztosítéka" - mondta az orosz elnök egy ünnepségen Moszkvában. Putyin azt mondta, a fegyverkezési terveket minden körülmények között végrehajtják.

Oroszország a nyomott olajár és a nyugati szankciók okozta gazdasági nehézségei ellenére több száz új harci repülőgépet és rakétát tervez hadrendbe állítani. A katonai költségvetés az idén egyharmadával emelkedik.

Putyin valós veszély

Ugyanezen a napon Michael Fallon brit védelmi miniszter azt mondta, Putyin Oroszországa valós veszélyt jelent a balti államokra, Litvániára, Észtországra és Lettországra, melyek a NATO tagjai.