Érdekes titkok derültek ki az Iszlám Állam vezetőjéről

Iszlám állam vezetője Abu Bakr al-Baghdadi
An image grab taken from a propaganda video released on July 5, 2014 by al-Furqan Media allegedly shows the leader of the Islamic State (IS) jihadist group, Abu Bakr al-Baghdadi, aka Caliph Ibrahim, adressing Muslim worshippers at a mosque in the militant-held northern Iraqi city of Mosul. Baghdadi, who on June 29 proclaimed a "caliphate" straddling Syria and Iraq, purportedly ordered all Muslims to obey him in the video released on social media. AFP PHOTO / HO / AL-FURQAN MEDIA == RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / HO / AL-FURQAN MEDIA " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS FROM ALTERNATIVE SOURCES, AFP IS NOT RESPONSIBLE FOR ANY DIGITAL ALTERATIONS TO THE PICTURE'S EDITORIAL CONTENT, DATE AND LOCATION WHICH CANNOT BE INDEPENDENTLY VERIFIED ==
Vágólapra másolva!
Fényes jövő várt az Iszlám Állam vezetőjére a középiskolai bizonyítványa szerint, ő azonban inkább a tömeggyilkosságokkal, öngyilkos merényletekkel és lefejezésekkel terrorizáló csoport vezetését választotta.
Vágólapra másolva!

A szamarrai fiúgimnáziumban találták meg Abu Bakr al-Bagdadi bizonyítványát, amelyből kiderül, hogy erős volt matematikában és földrajzban, „jó” volt a magaviselete, és minden tárgyból elérte a 80 százalékos teljesítményt.

A dokumentumot elsőként a német ARD honlapja tette közzé, és annak az eredetiségét megerősítette a szamarrai oktatási osztály egyik név nélkül nyilatkozó illetékese.

A bizonyítványa alapján más utat is könnyen választhatott volna Forrás: AFP/-

Egy terrorista háttere

A bizonyítványt Ibrahim Auad Ibrahim nevére állították ki (az Iszlám Állam vezetője Ibrahim Auad Ibrahim al Badriként született 1971-ben Szamarrában, Bagdadtól 130 kilométerre északra. A Badri a törzsi neve – tette hozzá magyarázatként a Sydney Morning Herald.)

Abgdadi 1991-ben végezte a középiskolát – 19 vagy 20 éves korában, ami nem szokatlan dolog Irakban, ahol a diákoknak évet kell ismételniük, ha megbuknak egy tantárgyból. Bagdadival ez az utolsó évben fordult elő.

Angolból volt a leggyengébb

A bizonyítványa szerint az angol nyelvvel volt a legtöbb gondja; ebből mindössze 57 százalékot ért el. Matematikából viszont kitűnő volt (98 százalék), akárcsak földrajzból (90 százalék), de jól teljesített arab nyelvből (81 százalék), gazdaságtanból (80 százalék), valamint történelemből (75 százalék) is.

A Bagdadi Egyetem jogi szakán tanult tovább, ahol később doktori címet szerzett.