Pintér Sándor aláírásának húsz nap múlva érezni a hatását

Vágólapra másolva!
Pintér Sándor belügyminiszter Nebojsa Stefanovic szerb belügyminiszterrel megállapodást írt alá arról, hogy a Magyarországon feltartóztatott koszovói állampolgárokat Szerbián keresztül a magyar hatóságok szállítják vissza anyaországukba.
Vágólapra másolva!

A megállapodás alapján a koszovói állampolgárokat Magyarországról Koszovó és Metohia adminisztratív vonaláig a magyar hatóságok szállítják, a szerb fél által biztosított felvezetéssel. Az egyezmény jelentős előrelépést jelent Magyarország számára a gazdasági bevándorlási hullám által okozott problémák kezelésében - közölte a Belügyminisztérium. A megállapodás aláírásával elhárult minden akadály az elől, hogy a Magyarország területén feltartóztatott illegális határátlépők hazaszállítása az eddigieknél hatékonyabban és olcsóbban történhessen.

Húsz nap múlva kezdődnek a szállítások

A munka-megállapodást a Belügyminisztérium részéről hosszas előkészítő munka és számos egyeztetés előzte meg, míg végül a szerb fél hozzájárult a koszovói állampolgárok szárazföldön, szerb területen a koszovói adminisztratív vonalig autóbusszal történő hazautaztatásához.

Az egyezmény az aláírást követő napon lép hatályba, az átszállítások húsz nap elteltével kezdődhetnek meg.