Putyin nem enged Minszkben

Vágólapra másolva!
A minszki tárgyalásokon részt vevő felek alá fognak írni egy 12-13 pontból álló dokumentumot, miután véget ér a hosszú megbeszélés – jelentették csütörtök reggel hírügynökségek egy meg nem nevezett diplomáciai forrásra hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Csütörtök reggel már több mint 12 órája tárgyalt Angela Merkel német kancellár, Francois Hollande francia, Vlagyimir Putyin orosz és Petro Porosenko ukrán elnök.

Elakadtak a tárgyalások

Korábban az ukrán küldöttség kijelentette, hogy nem hagyja el a tárgyalóasztalt addig, amíg megállapodás nem születik a tűzszünetről. Más delegációk a hajnali órákban arról számoltak be, hogy a tárgyalások elakadtak. Ennek egyik oka a kiszivárogtatások szerint az, hogy Putyin mereven kitart az álláspontja mellett.

A négy vezető azért találkozott a fehérorosz fővárosban, hogy megpróbálja előmozdítani a kelet-ukrajnai válság rendezését.

Minszkben tartózkodik Olekszandr Zaharcsenko donyecki és Ihor Plotnickij luhanszki szakadárvezér is, hogy ha a csúcstalálkozón fegyverszüneti megállapodás születik, akkor nyomban alá is tudják írni.