Megfagytak a tengeren az afrikai menekültek

Vágólapra másolva!
Kihűlt és meghalt 29 ember egy hajón, ami a dél-olaszországi Lampedusa szigetre tartott. Nagyon viharos volt a tenger, és csak egy szál ruha volt rajtuk a nyitott fedélzetű hajón.
Vágólapra másolva!

Kihűlés miatt halt meg huszonkilenc ember egy bevándorlókkal teli hajón. A hajót Lampedusa szigeténél mentették meg a nyílt tengeren az olasz hatóságok.

Kezdetben még hét áldozatról érkeztek hírek, de időközben huszonkilencre emelkedett az áldozatok száma. A csoportot Lampedusától száztíz mérfölddel délre találták meg, hét bevándorlón nem tudtak segíteni, kihűltek a rendkívül viharos tengeren. Később újabb halottakat találtak a hajón, mások pedig a hideg miatt súlyos állapotban kerültek a Lampedusa-i kórházba, ahova már élettelenül érkeztek meg.

Nemzetiségük egyelőre nem ismert. Annyit tudni, hogy a csoport főleg fiatalokból állt, akik egy szál ruhában utaztak a nyitott fedélzetű hajón.

Tavaly a Mare Nostrum (Mi Tengerünk) olasz katonai-humanitárius misszió sokat javított az illegális bevándorlás gondjain, a migrációt most ellenőrző Triton-misszió azonban, amelyet a Frontex európai ügynökség működtet, visszalépést jelent. Az olasz polgármester szerint a jelenlegi helyzet rosszabb, mint 2013 októberében volt, amikor a Lampedusánál történt hajószerencsétlenségben 366 illegális bevándorló fulladt a tengerbe.