Iraki szárazföldi hadművelet kezdődik a dzsihadisták ellen

Vágólapra másolva!
Az iraki hadsereg átfogó szárazföldi hadműveletre készül az ország egy részét ellenőrzése alatt tartó Iszlám Állam dzsihadista szervezet ellen - jelentette be John Allen nyugalmazott amerikai tábornok, az Egyesült Államoknak az Iszlám Állam ügyében eljáró különmegbízottja a Petra jordániai hírügynökségnek nyilatkozva.
Vágólapra másolva!

A nemzetközi koalíció komoly támogatást nyújt ehhez a támadáshoz.

Az iraki erők heteken belül megkezdik a szárazföldi hadműveletet, hogy visszavegyék az Iszlám Államtól az elfoglalt területet.

Amerikai illetékesek az elmúlt napokban több nyilatkozatban bizonygatták, hogy a nemzetközi koalíció sikeresen lép fel az Irakban és Szíriában előrenyomuló Iszlám Állam ellen.

Eredményes koalíció

John Kerry külügyminiszter például vasárnap a müncheni biztonságpolitikai konferencián azt mondta, hogy hogy a nemzetközi koalíció igen eredményes, hiszen visszafoglalták az Iszlám Állam ellenőrzése alatt álló terület bő ötödét, több mint 700 négyzetkilométert, és likvidálták a terrorszervezet vezetőinek felét.

A koalíció tavaly szeptember óta több mint 2000 légicsapást mért az Iszlám Államra.
Az amerikai vezetést ugyanakkor bírálatok is érték amiatt, hogy a fegyverszállítás és az iraki erők kiképzése a vártnál lassabban halad.

Kurd közlés szerint az északnyugat-iraki Moszulnál is kiterjedt szárazföldi művelet zajlik.