Csuklyás támadók lőttek rendőrökre Marseille-ben

Vágólapra másolva!
Csuklyás támadók Kalasnyikov gépkarabélyokból tüzet nyitottak egy járőröző rendőrautóra hétfőn a dél-franciaországi Marseille-ben, ahol Manuel Valls francia miniszterelnök délután látogatást tesz - közölte egy meg nem nevezett rendőrségi forrás.
Vágólapra másolva!

Az eset a város egyik északi negyedében történt, amely közismert drogbandáiról. A lövöldözésben senki sem sérült meg.

A rendőrség egy különleges egységet vezényelt a negyedbe, amelyet teljesen lezártak - tette hozzá a forrás.

Leszámolás lehetett

A France Info hírrádió helyszíni tudósítása szerint a második legjelentősebb francia város 7 ezer lakosú Castellane nevű negyedében drogbandák közötti fegyveres leszámolás történt.

A La Provence című regionális újság honlapja szemtanúkra hivatkozva azt írta, hogy "több csuklyás férfi lövöldözött a levegőbe kalasnyikovokkal". A lövések zajára a helyszínre érkező rendőrautóra is rálőttek a fegyveresek, de senki sem sérült meg.

A rendőrség azonnal lezárta a környéket, a gyerekek nem hagyhatják el az oktatási intézmények épületét, a lakótelepek fölött helikopterek köröznek. Olivier Martocq, a France Info tudósítója szerint a kezdeti izgalom után teljes a nyugalom a negyedben.

Elnöki látogatás

A lövöldözés néhány órával azelőtt történt, hogy Manuel Valls miniszterelnök először látogat el délután kormányfőként Marseille-be, ahol belügyminiszterként korábban többször is megfordult. A látogatás eredeti célja az, hogy üdvözölje a bűnözés és az erőszak leküzdésére az elmúlt két és fél évben tett átfogó erőfeszítéseket Franciaország egyik legveszélyesebbnek tartott környékén.

Valls várhatóan az anyagi erőforrások növelésére is ígéretet tesz a bűnözés visszaszorítása érdekében.

A január eleji, 17 áldozatot követelő párizsi terrortámadások óta maximális a terrorkészültség Franciaországban.