Már 31 halottja van a tajvani repülőgép balesetnek

Vágólapra másolva!
Már legalább 31 halottja van a szerdai tajvani repülőgép-szerencsétlenségnek, 12 embert még nem sikerül a folyóba zuhant gépről a felszínre hozni. 
Vágólapra másolva!

Ahogyan arról az Origo is beszámolt, a TransAsia Tajpejből Kinmenbe tartó, GE235-ös számú járatát, aminek fedélzetén összesen 58 ember volt, röviddel a felszállás után érte a baleset, a zuhanó gép - szárnyával egy hidat érintve - a sekély vizű Kilung folyóba csapódott. Erről egy videó is készült.

Sokak állapota nagyon súlyos

Az éjszaka is dolgozó mentők egy daru segítségével kiemelték a két turbóhajtóműves, ATR-72-es típusú gép több darabját, a törzsét és a farokrészt. A pilóta, a másodpilóta és a személyzet holttestét is azonosították, két embert 500 méterre találtak meg a roncsoktól. A 15 sérült túlélőt, köztük egy házaspárt kétéves gyermekével, kórházakban látják el, többük állapota súlyos.

A pilóta mindent megtett

A zuhanás közben oldalára fordult gép egy gyorsforgalmi út részét képező hídon szárnyával egy taxit is kettészelt, a sofőr és utasa azonban - csodával határosan - könnyebb sérülésekkel megúszta az ütközést. Légügyi szakemberek a gép mozgásából arra következtettek, hogy a pilóta mindent megtett annak érdekében, hogy a gép ne a közeli, magas épületekkel teli lakónegyedre essen.

Még nem tudni a részleteket

A búvárok megtalálták a gép fekete dobozát, de a baleset okáról az illetékesek egyelőre nem nyilatkoztak. A tajvani polgári repülést felügyelő szerv ugyanakkor elrendelte a szigeten használatban lévő valamennyi ATR-72-es repülő biztonsági átvizsgálását. Nézze meg a CCTV tudósítását a mentésről:

Az 1951-ben alapított TransAsiának, amely a sziget első magán légitársasága volt, hat ilyen gépe van.

Folyamatos a mentés

A Hszinhua hírügynökség jelentése szerint a gépen 31, a kínai szárazföldről érkezett turista utazott, közülük hárman vannak a sérültek között. Hszi Csin-ping kínai államelnök, azonnal a tragédiában érintett családokról való gondoskodásra, valamint a tajvani hatóságokkal történő folyamatos kapcsolattartásra szólított fel. A kínai kormány tajvani ügyekkel foglalkozó hivatala munkacsoportot küld a helyszínre.

Egy tavalyi repülőgép balesetről kiderült, hogy pontosan mi előzte meg a tragédiát. Folyamatosan szelfiket készítettek, így zuhant le a gép. Erről bővebben ide kattintva olvashat.