Beindította a mémgyárat a zimbabwei diktátor orra bukása

Beindította a mémgyárat a zimbabwei diktátor orra bukása mugabe
(FILES) -- A file photo taken on August 22, 2013 shows Zimbabwean President Robert Mugabe looking on during his inauguration and swearing-in ceremony at the 60,000-seater sports stadium in Harare. The new chairman of the African Union, Zimbabwe President Robert Mugabe, is the continent's oldest leader -- and one of its most controversial post-colonial figures. AFP PHOTO / ALEXANDER JOE
Vágólapra másolva!
Államfő ritkán tesz olyasmit, amitől felizzik az internet – Robert Mugabe zimbabwei elnöknek azonban sikerült.
Vágólapra másolva!

Mugabe beszédet mondott szerdán a hívei előtt a hararei nemzetközi repülőtéren, majd az emelvényről lefelé jövet megbotlott és elesett. A közelében lévők természetesen azonnal felsegítették, de az eseményen részt vevő fotósoknak így is sikerült megörökíteni a történteket.

Elkobozták a fotókat

Sokáig azonban nem örülhettek a felvételnek, mert az AP amerikai hírügynökség jelentése szerint a biztonságiak minden fotóst kényszerítettek arra, hogy kitörölje a gépéből a felvételeket.

A képek azonban így is felkerültek valahogy az internetre, és beindították a mémgyárat - számolt be az iafrica.com. A vicces kedvű netezők külön posztot is nyitottak a Twitteren.

Ez a fotó indította be a fantáziájukat:

A verseny itt indul és ér véget. Viszlát, Usain Bolt.

Senki ne mozduljon, én láttam meg előbb!

Mugabe is indul az atlétikai Gyémánt Ligában.