Moszkvába telefonált Szijjártó Putyin útja miatt

Vágólapra másolva!
Telefonon egyeztetett orosz kollégájával Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Vlagyimir Putyin orosz elnök közelgő budapesti látogatásáról. Putyin másodjára látogat Magyarországra.
Vágólapra másolva!

Vlagyimir Putyin orosz elnök közelgő budapesti látogatásának előkészületeiről egyeztetett szerdán telefonon Szergej Lavrov orosz külügyminiszter és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter - közölte az orosz külügyminisztérium. A megbeszélés során megvitatták a kétoldalú kapcsolatok és nemzetközi élet időszerű kérdéseit Vlagyimir Putyin orosz elnök 2015. február 17-i látogatásának előkészületeivel kapcsolatban - olvasható a szűkszavú közleményben.

Orosz államfő harmadszor látogat Magyarországra, Putyin pedig másodszor keresi fel Budapestet, utoljára 2006 februárjában járt itt. A Kreml szerint az elnök Orbán Viktor 2014. január 14-i moszkvai látogatását viszonozza. A magyar kormányfő akkori útján kötötték meg a megállapodást Paksról.

Az orosz tőkebefektetések a magyar gazdaságban elérték a 1,5 milliárd dollárt, míg az oroszországi magyar befektetések kétmilliárd dollárra rúgnak - írta a TASZSZ hírügynökség.