Venezuelai kormánytisztviselőket sem enged be az USA

Vágólapra másolva!
Több venezuelai kormánytisztviselővel szemben vezetett be utazási korlátozást az USA. Korrupció és emberi jogok miatt döntöttek így, de nem árulták el, kik az érintettek.  
Vágólapra másolva!

Az amerikai külügyminisztérium vízumkorlátozásokat hozott hétfőn meg nem nevezett jelenlegi és volt venezuelai kormányzati tisztségviselők ellen, akik nem kívánatosak az Egyesült Államokban különféle visszaélések miatt. Az amerikai külügyminisztérium szerint korrupció vagy emberi jogi visszaélés merül fel a személyükkel szemben, ezért nem kívánatos a beutazásuk az USA-ba. A tilalom kiterjed közvetlen hozzátartozóikra is.

Egy külügyi szóvivő alaptalannak minősítette és visszautasította Nicolás Maduro venezuelai elnök vádját, hogy Joe Biden amerikai alelnök áll a venezuelai kormány aláásására szőtt tervek mögött.

Hasonló kitiltás magyar kormányzati tisztviselőket is érint, korrupciógyanú miatt nem engednek be hat embert. Egyedül Vida Ildikó NAV-elnökről lehet tudni, hogy ebbe a csoportba tartozik, a többi érintett kiléte az ügy tavaly őszi kirobbanása óta ismeretlen.