Halálos fenyegetés egy Je Suis Charlie felirat miatt

Vágólapra másolva!
Ezúttal egy londoni kávézó tulajdonosát fenyegették meg halálosan. Vendéglőjének szétverését is kilátásba helyezte a támadó.
Vágólapra másolva!

Adel Defilaux kávézót üzemeltet Londonban. Ő maga Franciaországban született, és muszlim, de nem ért egyet a terrortámadásokkal, a vérengzéssel. Szimpátiája jeléül, akárcsak sokan mások, a kávézó előtti reklámtáblára írta, hogy „Je Suis Charlie”, vagyis „én vagyok Charlie”.

Kedden azonban egy meglehetősen nyugtalannak látszó muszlim férfi lépett a kávézóba, és kihasználva, hogy egyedül maradt a tulajjal, szidalmazni kezdte a férfit. Az agresszív vendég azt követelte, hogy azonnal távolítsák el a feliratot,

Ez nem az iszlám

A betolakodó azonban emberére talált a kávézó tulajdonosában, aki vitába szállt a vendéggel, és elmagyarázta, hogy szerinte nem helyes embereket legyilkolni azért, mert végzik a munkájukat. A 32 éves üzletvezető még azt is hozzátette, hogy ennek a magatartásnak nem sok köze van a valódi iszlámhoz.

Halálos fenyegetés

Ezen a ponton azonban tónust váltott a betolakodó, és üvöltözni kezdett. Azt kiabálta, hogy a párizsi újságírók mind megérdemelték a halált, és azok is megérdemlik, akik támogatják őket. A félreérthetetlen utalás hallatán a boltos azonnal rendőrt hívott, ám mire azok kiérkeztek, a muszlim vendég kereket oldott. A londoni rendőrség keresi a fenyegetőt.