Tízezer katonával erősítik meg az érzékeny pontokat

French gendarmes stand by as children are evacuted from a school in Dammartin-en-Goele, north-east of Paris, where two brothers suspected of slaughtering 12 people in an Islamist attack on French satirical newspaper Charlie Hebdo held one person hostage a
Őrzik az iskolákat
Vágólapra másolva!
Franciaország 10 ezer katonát mozgósít kedd estétől az "ország érzékeny pontjainak" biztosítására a párizsi terrortámadásokat követően Jean-Yves Le Drian védelmi miniszter tájékoztatása szerint.
Vágólapra másolva!

"Francois Hollande államfő felkérte a hadsereget, hogy vegyen részt az ország érzékeny pontjainak a védelmében" - fogalmazott hétfőn a tárcavezető az elnöki hivatalban tartott belbiztonsági válságtanácskozást követően.

Őrzik az iskolákat Forrás: AFP/Dominique Faget

Bernard Cazeneuve belügyminiszter közölte, hogy a zsidó iskolák védelmére már hétfőn közel 5 ezer rendőrt és csendőrt rendel ki, akikhez a következő 48 órában a katonák is csatlakoznak. A belügyminiszter ezt annak a kóser boltnak a közelében jelentette be, ahol Amedy Coulibaly, az egyik dzsihadista a pénteki túszejtés során megölte négy zsidó túszát.