Kiszáll üzleteiből az elnökségre kacsingató kisebb Bush

jeb bush usa volt floridai kormányzó
Vágólapra másolva!
Feltehetően elnökjelöltségét készíti elő Jeb Bush korábbi Floridai kormányzó, aki lemondott több igazgatótanácsi posztjáról, és saját cégében vállalt vezető szerepéről is. Az üzlet helyett a politikára szeretne koncentrálni.
Vágólapra másolva!

Lemondott összes igazgatótanácsi tagságról Jeb Bush korábbi floridai kormányzó. Még saját oktatási alapítványának felügyelőbizottságából is kilépett, illetve visszamondott egy tanácsadói posztot egy online oktatásszervező cégnél. A Washington Post amerikai lap szerint felülvizsgálja több vállalkozásában meglévő vezető pozícióját is, és a lépés azt jelezheti, hogy a 2016-os amerikai elnökválasztási kampányra készül.

Ezt az amerikai republikánus párt több tanácsadója részben meg is erősítette a lapnak: azt mondták, Jeb Bush a politikai életbe történő visszatérésre szeretne koncentrálni, amelyet 2007-ben, floridai kormányzóságának végeztével fordított hátat.

Forrás: AFP/Saul Loeb

Jeb Bush a kisebbik fia a korábbi amerikai elnök George H. W. Bushnak, aki 1988 és 1992 között vezette az USA-t. Bátyja, George W. Bush 2002 és 2008 között töltötte be ugyanezt a posztot.

Jeb Bush decemberben jelentette be, hogy fontolgatja, induljon-e a republikánus elnökjelöltségért. Esetleges indulásával érdekes helyzet állhatna elő, mivel a Demokrata pártban Hillary Clinton készülődik elnökjelöltnek, akinek férje, Bill Clinton az 1992-es elnökválasztáson legyőzte George H. W. Busht, Jeb Bush édesapját.