Káosszal riogatott a miniszterelnök

OFFBEAT HORIZONTAL PRIME MINISTER SELFIE WALKABOUT POLITICAL CAMPAIGN ELECTION EUROPEAN ELECTION SMILING
A woman takes a 'selfie' with British Prime Minister David Cameron as he meets local people in Harrow, northwest London, on May 12, 2014, during campaigning with Mayor of London Boris Johnson, ahead of European Parliament and local elections on May 22. AFP PHOTO / STEFAN ROUSSEAU/POOL
Vágólapra másolva!
Káoszhoz vezethet és hatalmas kockázatokat jelentene, ha Nagy-Britannia idén úgy döntene, hogy feladja a jelenlegi kormány által követett gazdaságpolitikát – hangsúlyozta csütörtökön közvetített újévi üzenetében David Cameron brit miniszterelnök.
Vágólapra másolva!

David Cameron – egyenes utalással a május 7-én esedékes parlamenti választások közeledtére – felszólította a briteket: újévi fogadalmuk az legyen, hogy Nagy-Britannia tartja az eddigi irányt, annál is inkább, mivel a világgazdaság továbbra is tele van bizonytalanságokkal.

Ebben a környezetben Nagy-Britannia előtt az a döntés áll, hogy vagy az eddigi eredményeket biztosító kompetenciát választja, vagy feladja azt, visszafelé indul el, káoszba sodorva önmagát és óriási kockázatokat vállal – fogalmazott a konzervatív párti kormányfő.

David Cameron számára is nagy a tétje az idei választásoknak Forrás: AFP/Stefan Rousseau

Cameron a brit gazdaság robusztus teljesítményét képileg is igyekezett illusztrálni, újévi videoüzenetét ugyanis egy teljes gőzzel működő ipari üzemcsarnokban vették fel, miközben a háttérben munkások dolgoztak.

David Cameron a választások közeledtével kétfrontos küzdelemre kényszerül, az ellenzéki Munkáspárt mellett ugyanis a konzervatívokkal koalícióban kormányzó Liberális Demokraták is mind gyakrabban a kormány ellen fordulnak.

Elemzői előrejelzések szerint ha Cameron májusban ismét nem tud abszolút többséget elérni, és ezért újból koalícióra kényszerül, az könnyen politikai karrierjének végét jelentheti.