Drónnal lőtte le a Pentagon az al-Kaida szövetségesét

Harci drónok
An MQ-1B Predator, left, and an MQ-9 Reaper taxi to the runway in preparation for takeoff June 13, 2014, on Creech Air Force Base, Nev. The aircraft are assigned to the 432nd Wing, which trains pilots, sensor operators and other remotely piloted aircraft crewmembers, and conducts combat surveillance and attack operations worldwide. (U.S. Air Force photo/Airman 1st Class Christian Clausen)
Vágólapra másolva!
Amerikai légicsapásban meghalt a szomáliai al-Shabaab szélsőséges iszlamista szervezet egyik vezetője - erősítette meg az amerikai védelmi minisztérium.
Vágólapra másolva!

Egy drónról rakétacsapást hajtott végre a hét elején a szomáliai al-Shabaab szélsőséges iszlamista szervezet egyik vezetője ellen a Pentagon - erősítette meg utóbb az amerikai védelmi minisztérium.

Ehhez hasonló harci drón végezhetett a szélsőséges iszlámista vezetővel Forrás: USAF / Amerikai Légierő

Tahlil Abdishakur a szervezet hírszerző és biztonsági szárnyának volt a vezetője. Hollétéről értesülve a Pentagon egy drónról indított rakétával végzett az éppen egy járműben utazó vezetővel.

A Pentagon a támadás után közölte, hogy a légicsapás nem a szervezet vezetője, Ahmad Umar ellen irányult. Umar elődjével egyébként ugyancsak amerikai légicsapás végzett.

A terrorcsoportként számon tartott al-Shabaab az al-Kaida szövetségese, és Szomáliában, valamint Kelet-Afrika más államaiban is öngyilkos merényletekért felelős.