Óriási készültség a pápa látogatása miatt az Egyesült Államokban

Vágólapra másolva!
Megkezdte hatnapos egyesült államokbeli körútját Ferenc pápa, aki várhatóan milliók előtt beszél majd olyan kényes kérdésekről, mint a globális felmelegedés, illetve a vagyoni különbségek.
Vágólapra másolva!

Washingtont, New Yorkot és Philadelphiát érinti Ferenc pápa amerikai körútja, aki előzőleg Kubában tett látogatást. Ott a gyengédség forradalmára hívta fel a figyelmet - írja a BBC.

A katolikus egyházfő nagyon népszerű az Egyesült Államokban, így valószínűleg több millióan hallgathatják majd beszédeit, amelyek a BBC szerint olyan kérdéseket is érinthetnek, mint a globális felmelegedés, illetve a vagyoni különbségek.

A pápát személyesen fogadta Barack Obama amerikai elnök Washingtonhoz közeli Andrews légi bázison. Az üdvözlő szertartáson részt vett a first lady, valamint Joe Biden alelnök és felesége is.

Az Egyesült Államokban minden idők egyik legszigorúbb biztonsági műveletébe kezdtek, hogy garantálják a pápa épségét. Philadelphia központi részét gyakorlatilag lezárták, Washingtonban pedig azt tanácsolják az embereknek, hogy dolgozzanak otthonról, amíg a pápa a városban van.