Tálibok robbantottak Kabul belvárosában

Vágólapra másolva!
Legalább öt halott és negyvenkét sebesült van.
Vágólapra másolva!

Pokolgépes merényletet követtek el az afgán főváros, Kabul központi részén, egy forgalmas bevásárlónegyed közelében május 19-én, kedden. A detonáció az igazságügyi minisztérium épületének parkolójában történt, ahol egy autóba rejtett pokolgép robbant. A terrorakciót a késő délutáni órákban követték el, amikor a minisztérium alkalmazottai elkezdték elhagyni munkahelyüket.

Legalább öt halott

A belügyminisztérium szóvivője szerint legalább öt ember életét vesztette. Az egészségügyi tárca illetékese közölte, hogy

legalább negyvenketten megsebesültek,

és folyamatosan szállítják kórházba a sebesülteket. Hozzátette, hogy számuk tovább emelkedhet.

A tálibok vállalták

A támadást a tálibok vállalták magukra és megígérték, hogy addig folytatják az igazságügyi szervek elleni akcióikat, amíg azok engedik a bebörtönzött lázadók "kínzását és illegális meggyilkolását". A tálibok ebben a hónapban már intéztek támadásokat afgán igazságügyi tisztségviselők ellen, például két alkalommal autóba rejtett pokolgépet robbantottak fel az államügyészi hivatal munkatársait szállító buszokon.

A keddi már az ötödik jelentős merénylet volt az afgán fővárosban azóta, hogy április végén a tálib felkelők meghirdették éves tavaszi hadjáratuk kezdetét.