Munkához segítették Wilhelm Fruzsinát

Vágólapra másolva!
Sikerült bejelentett munkahelyet találni Svédországban az értelmi sérült Wilhelm Fruzsinának, hogy továbbra is ott élő nagynénjével maradhasson.
Vágólapra másolva!

Magyarország emberi kérdésként kezelte Wilhelm Fruzsina ügyét, de mivel a svéd hatóságok pénzügyi kérdésként tekintettek rá, pénzügyi megoldást kellett találni - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Wilhelm Fruzsina Forrás: Facebook

Segítették a vállalkozást

Magyarország először felajánlotta azt az összeget, amelyet itthon kaphatott volna Wilhelm Fruzsina, de azt a svéd hatóságok nem találták elegendőnek. Ezért bejelentett munkahelyet kellett szerezni a lánynak, és ezt úgy érték el, hogy nagynénje vállalkozását segítették új megrendelésekhez, hogy a cég alkalmazhassa az értelmi sérült lányt - magyarázta.

Családban maradhat

Szijjártó Péter kijelentette: Magyarország egyetlen állampolgáráról sem mond le, ha nem sikerült volna megoldást elérni Svédországban, akkor természetesen itt gondoskodtak volna Wilhelm Fruzsináról, de az igazi megoldást a családi környezet jelenti, amely jobb, mint az intézményi ellátás. Az Origo előző nap megírta, hogy Fruzsina minden bizonnyal maradhat Svédországban, helyzete megoldódott.