Kirúgták a rendőrt, aki hátba lőtt egy menekülő férfit

Vágólapra másolva!
Öt év után kirúgták a rendőrségtől Michael Slagert, aki szombaton egy közúti rutinellenőrzés során furcsa körülmények között megölt egy embert Dél-Karolinában. Tettéről videofelvétel is készült, ami nem támasztja alá vallomását.
Vágólapra másolva!

A helyi, észak-charlestoni polgármester közlése szerint Slager nyolchónapos terhes feleségének egészségügyi ellátását a baba érkezéséig fedezi a város. A 33 éves Slagernek két mostohagyermeke is van - írja a CNN.

Elvette a sokkolóját

Slager vallomása szerint szombaton egy közúti ellenőrzés során sokkolót használt a leállított Walter Scott-tal szemben. Az ötvenéves afro-amerikai férfi azonban elvette tőle a sokkolót, ezért kényszerült arra, hogy pisztolyát használja.

Egy videó azonban árnyaltabbá teszi a történteket. Ezen az látszik, hogy Scott hátat fordít a rendőrnek, és futni kezd, aki néhány másodperc után felemeli fegyverét és elsüti azt.

A rejtélyes sötét tárgy

Mielőtt Slager tüzelne, a videón látszik, amint egy sötét tárgy hull a földre. Azt nem tudni, ez a sokkoló-e. Később, amikor Slager megközelíti Scott holttestét, ugyancsak egy sötét színű tárgyat ejt a földre, de az ismét nem világos, hogy a sokkolóról van-e szó. A felvétel alapján bizonytalan, vajon Scott vette-e el a rendőr sokkolóját, vagy Slager fölemelte a tárgyat, és közelebb rakta a holttesthez.

Slagert gyilkossággal vádolják, az ügy felderítésében az FBI is részt vesz. A rendőr egyébként vérprofi a sokkoló használatában: a 2011-es vizsgán maximum pontszámmal ment át.