Terrorfenyegetés miatt bezárták az iskolákat Los Angelesben

üres iskolabusz
Vágólapra másolva!
Bezártak mintegy ezer iskolát, és hazaküldtek 640 ezer diákot Los Angelesben azt követően, hogy a hatóságok riasztást kaptak. New York is hasonló fenyegetést kapott, de ott nem zárták be az intézményeket.
Vágólapra másolva!

Ramon Cortines, a körzet oktatásügyi illetékese azt mondta: az iskolák biztonságáért felelős rendőri szervezet egyik vezetője kora reggel értesítette, hogy több iskolát is veszély fenyeget a városban.

Üres iskolabusz Los Angelesben Forrás: AFP/Robyn Beck

Arra nem tért ki, hogy a diákok milyen veszélynek voltak kitéve, mindenesetre a tanulók biztonságát szem előtt tartva inkább az iskolák bezárása mellett döntöttek.

Levélben vagy telefonon fenyegettek

Az AP információi szerint tengerentúlról érkezett a fenyegető üzenet, amelyben nem jelölték meg, hogy melyik Los Angeles-i iskolát érheti támadás.

Egy másik forrás szerint viszont egy iskola igazgatósági tagja kapta emailben a veszélyt jelző üzenetet, amelyet valószínűleg Németországból, Frankfurtból küldtek.

– mondta a körzet oktatási illetékese, utalva a San Bernardinó-i eseményekre. Az iskolák mindaddig zárva maradnak, amíg meg nem bizonyosodnak a biztonságukról.

New Yorkban nyitva maradtak az iskolák

New York hasonló fenyegető üzenetet kapott, de ott arra a következtetésre jutottak, hogy

hamis riasztásról van szó, ezért nem zártak be iskolákat.

Bill de Blasio polgármester kijelentette: szilárd meggyőződése, hogy a gyerekek nincsenek veszélyben a városban.

William Bratton New York-i rendőrfőnök szerint Los Angelesben túlreagálták a helyzetet. Szerinte az, aki magát dzsihadistának nevezve fenyegetőzött, olyan hibákat vétett, amelyekből világosan kitűnt, hogy csak egy "tréfacsináló".