Ausztria szállókat épít, a svédek bezárkóznak a menekültek miatt

Spielfeld, Ausztria, menekült, migráns, bevándorló
A Spielfeldi menekülttábor az osztrák szlovén határon. Folyamatosan 3-4 ezer menekült várja a továbbjutást a határátkelőnél
Vágólapra másolva!
Svédország leállította a Dániából érkező vonatjáratait. A skandináv vasúttársaság túlterheltségre hivatkozott, amit a menedékkérők okoztak. Ausztria az egyre nagyobb számban érkező migránsoknak újabb menekültszállókat hoz létre.
Vágólapra másolva!

A svéd állami vasúttársaság (SJ) határozatlan időre beszüntette a személyszállítást Dániából – írja a Die Welt német lap. A vállalat arra hivatkozott, hogy a megnövekedett menekültszám miatt képtelenek elvégezni az előírt ellenőrzéseket. Nem láttak más megoldást, mint a forgalom leállítását.

Telítődnek

Ez év januárja óta a svéd személyszállító cégek kötelesek leellenőrizni az utasok személyazonosságát, különben pénzbüntetésre számíthatnak. A svéd kormány a nagy számban beáramló menekültek azonosítása miatt vezette be a rendelkezést. Svédországba idén eddig 150 ezer menekült érkezett.

A svédek eleinte még szívesen látták a menekülteket Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

Menekültszállókat épít Ausztria

Hat osztrák tartományban összesen nyolc új menekültszállót húznak fel - írja a Die Presse osztrák napilap. Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter féléves határidőt szabott ki a konténerfalvak felépítésére. Ausztria a tervek szerint jövőre további 3600 menekültet tud elszállásolni. A beruházás megközelítőleg 9,5 millió euróba (2,9 milliárd forintba) kerül.