Eloltották a dubaji toronyházat

Tűz egy dubaji luxusszállodában
Tűz egy dubaji luxusszállodában
Vágólapra másolva!
Tizenhat ember sérült meg - többségük könnyebben - amikor tűz ütött ki szilveszter éjszaka Dubaj egyik felhőkarcolójában. A lángok legalább húsz emeletre kiterjedtek.
Vágólapra másolva!

Az al-Arabíja pánarab hírtelevíziónak nem sokkal az oltás megkezdése után a polgári védelem vezetője még azt mondta, hogy nincs sérültje a tűzesetnek. Az emírség kormányának sajtószolgálata csak később jelentette be, hogy vannak sérültek. Tizennégyen könnyebb sérülést szenvedtek, egy ember közepesen súlyosan sebesült meg,

egy másik pedig szívinfarktust kapott, de nem halt meg.

Tűz egy dubaji luxusszállodában Forrás: MTI/AP/Jon Gambrell

A tűz az Address Downtown Hotel 63 emeletes épületében ütött ki, a világ legmagasabb felhőkarcolójának, a 828 méter magas Burzs Kalifának a közelében. Nem messze a helyszíntől nagy szabású tűzijátékot rendeztek, de egyelőre semmi sem utal arra, hogy ennek köze lenne a szállodatűzhöz. Egyes jelentések szerint a tűz a hotel huszadik emeletén keletkezett, onnan terjedt tovább az épület többi részére.

A tűzoltók rendkívül gyorsan a helyszínre érkeztek,

mivel nemcsak a szálloda vendégeinek, hanem a Burzs Kalifa környékén szilveszteri ünneplésre összegyűlt tömegnek a biztonságát is védeni kellett. Több helyszínen is terveztek tűzijátékot, az egyik helyen el sem kezdték a műsort, mert buszokkal el kellett szállítani a lángoló hotel közeléből az emberek egy részét.

Folytatják az ünnepséget

Nem sokkal ezután az emírség hatóságai már azt jelentették be, hogy a tüzet sikerült megfékezni, és a tervezett újévi ünnepségeket folytatják, felhasználva az e célra odavitt 1,6 tonna tűzijátékot.