Komolyan összeugrott Csehország és Görögország

Czech President Milos Zeman (R) is welcomed by Italian Prime Minister Matteo Renzi before the 10th Asia-Europe Meeting (ASEM) on October 16, 2014 in Milan. The Asia-Europe Meeting (ASEM) was created in 1996 as a forum for dialogue and cooperation between
Milos Zeman, cseh köztársasági elnök
Vágólapra másolva!
Athén visszahívta kedden prágai nagykövetét Milos Zeman cseh elnök korábbi, Görögországot bíráló nyilatkozataira reagálva. 
Vágólapra másolva!

"Nagykövetünket konzultációra hívtuk vissza Athénba. Ez a cseh elnök megengedhetetlen nyilatkozataival áll összefüggésben" - ezzel indokolta Konsztantinosz Koutrasz, a görög külügyminisztérium szóvivője, hogy miért hívták vissza a görög nagykövetet Prágából.

Milos Zeman, Csehország elnöke Forrás: AFP/Daniel Dal Zennaro

Zeman korábban úgy nyilatkozott, hogy "csalódott volt", mert Görögország nem hagyta el az euróövezetet a nyáron. A cseh államfő szerint országa azonnal bevezetné az eurót, ha Görögország kilépne a valutaközösségből.

- mondta Zeman szavairól Koutrasz a dpa német hírügynökségnek. Arról is beszélt, hogy 2004-ben Csehország úgy válhatott az Európai Unió tagjává, hogy ahhoz Athén is hozzájárult.