Kiengedték a börtönből az egyik temerini fiút

Vágólapra másolva!
Több mint 11 év után kiengedték a temerini fiúk egyikét, a férfit akit társaival együtt 2004-ben azért ítéltek összesen 61 év börtönbüntetésre, mert egy szerb férfit bántalmaztak.
Vágólapra másolva!

Karácsony napján szabadult tizenegy és fél éves börtönbüntetése letöltését követően az egyik temerini fiú, Uracs József, akit társaival együtt 2004-ben azért ítéltek összesen 61 év börtönbüntetésre, mert egy szerb férfit bántalmaztak - adta hírül a szabadkai Pannon RTV.

2004-ben öt temerini fiatal megvert és súlyosan bántalmazott egy szerb nemzetiségű férfit, aki kábítószer hatása alatt provokálta őket, szidalmazta a magyarságot, és molesztálta a közelben tartózkodó fiatal lányokat.

Gyors tárgyalás, szigorú ítélet

A fiúk hozzátartozóinak állítása szerint az eljárás manipulatív volt és a magyarság megfélemlítését célozta. A bíróság ugyanis gyilkossági kísérlettel vádolta meg őket, és meglepően gyors tárgyalás végén rótta ki az igen szigorú ítéletet.

Az ügy felháborodást keltett a délvidéki magyarok körében, és többször is felvetődött a magyar-szerb kétoldalú tárgyalásokon.

Két fiú 2012-ben elnöki kegyelemben részesült, így még ketten maradtak börtönben, a 13 évre ítélt Illés Zsolt és a 15 évre ítélt Máriás István.