Kanada tárt karokkal várja a menekülteket

Vágólapra másolva!
Kanada a jövő év végéig akár 50 ezer szíriai menekültet is befogadhat - mondta vasárnap a jordániai fővárosban John McCallum kanadai migráció- és menekültügyi miniszter.
Vágólapra másolva!

A hosszú repülőútra készülő szíriai családokkal találkozott Kanada migráció- és menekültügyi minisztere Ammanban, Jordánia fővárosában. Azt mondta nekik, hogy országában

mindenki szívesen várja őket.

John McCallum miniszter azt is bejelentette, hogy Kanada kormánya akár 50 ezer embert is hajlandó befogadni. Korábban arról volt szó, hogy az ország 2016 márciusáig legalább 35 ezer szíriai menekültet fogad be.

Az országnak van letelepítési programja is. Libanonban, Jordániában és Törökországban élő szíriai menekültnek ajánl új otthont a kanadai kormány.

Justin Trudeau nemrég megválasztott kanadai kormányfő már a kampányban több menekült befogadását ígérte, hangsúlyozva, hogy

Kanadának többek kell tennie közel-keleti válság megoldásáért.

A párizsi merényletek után azonban olyan kanadai a politikusok is, akik eredetileg támogatták Trudeau tervét, közölték, hogy ki kellene tolni a határidőt annak érdekében, hogy a menedékkérőket alaposabban átvizsgálhassák.