Hamar kiszabadult a fogságból Kadhafi fia

Vertical
(FILES) - A file picture taken on March 1, 2010 shows Hannibal Kadhafi, a son of the late Libyan dictator Moamer Kadhafi, speaking to a jailed Swiss businessman during a meeting at Al-Jadaida prison on the outskirts of Tripoli. Hannibal Kadhafi was kidnapped in Lebanon on December 11, 2015, a security source said. AFP PHOTO / MAHMUD TURKIA / AFP / FILES / MAHMUD TURKIA
Vágólapra másolva!
Néhány órával elrablását követően visszanyerte szabadságát Moammer Kadhafi néhai líbiai diktátor fia, Hannibal, akit Libanonban hurcoltak el ismeretlen fegyveresek - közölték biztonsági források a közel-keleti országban.
Vágólapra másolva!

Hannibal elrablásának híréről libanoni biztonsági forrásokra hivatkozva számolt be a BBC. Hannibal 2011, azaz

apja bukása és halála óta Ománban élt.

Bejrútba a feleségéhez ment látogatóba.

Hannibal Kadhafi köztudottan fényűző életet él Forrás: AFP/Mahmud Turkia

Egy másik hírportál szerint korábban a Lebanese TV-ben már feltűnt egy elrabolt és megvert férfi, akkor még nem lehetett tudni, hogy ez Hannibal Kadhafi-e. Elképzelhető, hogy

elrablása bosszú Mussza al-Szadr síita hitszónok 1978-as elrablásáért,

amit Moammer Kadhafi miatt követtek el a gyanú szerint.

Biztonsági források szerint a libanoni rendőrség a Bekaa-völgyben, Baalbek városban talált rá Hannibalra. Kihallgatták és Bejrútba szállítják.

A Kadhafi család tagjai régóta nemkívánatos személyek Libanonban, különösen az imám eltűnéséért a Kadhafi-rezsimet okoló síita közösség nem látja őket szívesen.