Betiltotta a szilvesztert a Hamász

Qassam rakéta Hamas Hamasz  Jamaa Islamiya palesztin Libanon
A man holds a mock Qassam rocket during a rally organised by Lebanese and Palestinian supporters of the Islamist movement Hamas and the Islamic Group, Jamaa Islamiya in solidarity with Palestinians in the Gaza strip where Hamas is engaged in a major confrontation with the Israeli army on July 11, 2014 in the southern Lebanese city of Sidon. Two Palestinians were killed in an Israeli strike, raising the toll in four days of violence to 100, Gaza health ministry spokesman Ashraf al-Qudra said. AFP PHOTO / MAHMOUD ZAYYAT
Vágólapra másolva!
Az újév megünneplése ellentétes az iszlámmal - indokolta a Hamász az intézkedést, miszerint a gázai övezetnek a szervezet ellenőrzése alatt álló területén tilos ünnepelni a szilvesztert.
Vágólapra másolva!

A gázai övezetet irányító Iszlám Ellenállási Mozgalom (Hamász) betiltotta a szilvesztert és az újév megünneplését az ellenőrzése alatt álló területen. Az iszlám alapokon álló radikális szervezet vallási értékekre és hagyományokra hivatkozva tiltotta be a szilveszteri ünnepségeket.

Ez elsősorban nyugati szokás, melyet mi itt, Gázában nem tudunk elfogadni" - közölte a gázai rendőrség szóvivője, tudatva egyúttal, hogy

a szállodák, éttermek sem szervezhetnek szilveszteri összejöveteleket, ünnepségeket.

A szóvivő elmondta azt is, hogy az ünneplés a "jeruzsálemi intifáda áldozatainak családjaival való szolidaritás" miatt is tilos, utalva ezzel az elmúlt hónapok többnyire magányos palesztin merénylők által elkövetett késeléses támadásaira.