Ukrán bíróság elé áll a határsértő magyar sárkányrepülős

Pakolás közben csaptak le a csempészekre
Vágólapra másolva!
A járművének elkobzása mellett 5 évig terjedő szabadságvesztésre is számíthat a magyar pilóta, aki motoros sárkányrepülőjével cigarettáért röppent át Kárpátaljára.
Vágólapra másolva!

A Kárpátalja megyei ügyészség a nemzetközi repülési szabályok megsértésével vádolta meg azt a magyar állampolgárt, aki motoros sárkányrepülővel lépte át engedély nélkül a magyar-ukrán zöldhatárt október 24-re virradó éjszaka. A pilótát az ukrán határőrök a kárpátaljai Nagydobrony község határában, röviddel a leszállást követően érték tetten két ukrán állampolgár és 12 láda zárjegy nélküli cigaretta társaságában.

Pakolás közben csaptak le a csempészekre Forrás: Ukrán határőrség

Korábban is látták

A légi járművet az ukrán hatóságok már korábban is látták, amint mindkét irányban megsértette az ukrán légteret. Ezúttal a járőröknek sikerült a nyomába eredni, és rajtaütni, amint épp landolt egy legelőn kialakított alkalmi leszállópályán.

Újabb vádat emelhetnek

A rendőrség és a vámhatóság gyanúja szerint a pilóta cigarettacsempészésre használta a gépét. Az ezzel kapcsolatos nyomozás még tart, így a férfit egyelőre az ukrán légtér szándékos megsértése miatt vonják felelősségre.