Oroszlán támadt szaúdi katonákra Jemenben

Hét képei
Nyíregyháza, 2015. március 27. Inkosi (j) és Binti, a Nyíregyházi Állatpark fehér oroszlánjai 2015. március 27-én. A Hollandiából érkezett hím állt a falka élére, miután a korábbi vezér, Elek húszéves korában elpusztult. A nőstény fehér oroszlán Csehországból érkezett. MTI Fotó: Balázs Attila
Vágólapra másolva!
Nem várt ellenséggel került szembe a szaúdi hadsereg Jemenben. A lázadó síita huszik helyett egy afrikai ragadozóval ütköztek meg a gyanútlan katonák.
Vágólapra másolva!

Egy oroszlán támadt szaúdi katonákra Jemenben. A képzett katonák megbírkóztak a nem mindennapi támadással, és egy tankhoz kötözték a vadállatot - számol be az Eimrates247. A vadon királya szemmel láthatóan nem jól tűri a fogságot; többször megpróbált rárontani fogvatartóira. Nem tudni, hogyan keveredett egy oroszlán az arab hadszíntérre.

Jement a Szaúd-Arábia vezette koalíció március óta bombázza, hogy elfojtsa a síita húszik lázadásait. Legutóbb az Orvosok Határok Nélkül nevű szervezet kórházát lőtték szét Szaadában a szaúdiak. Találat érte a szomszédos lányiskolát és több lakóházat is az október végi légicsapásban.