Három embert vettek őrizetbe Brüsszelben

Vágólapra másolva!
Rendőri akció kezdődött szombat délután Brüsszel Molenbeek-Saint-Jean nevű kerületében, amely során a hatóságok három embert őrizetbe vettek. Egyikük ott volt péntek este Párizsban.
Vágólapra másolva!

Így értesült a francia nyelvű belga közszolgálati rádió és televízió, az RTBF, amely korábban arról számolt be, hogy a párizsi merénylők által használt egyik autóban a kerületből származó parkolójegyet találtak.

Jelen vannak a tűzszerészek is

Hatósági forrásra hivatkozva az RTBF azt írja: még most is tartanak a házkutatások a környéken, az utcát le is zárták a rendőrök, és a tűzszerészek is a helyszínen vannak. A közszolgálati médium helyszínen lévő munkatársai

"erősen felfegyverzett" rendőrök jelenlétéről számoltak be.

Eleinte a francia nyelvű belga közmédium a honlapján egy őrizetbe vételről számolt be, majd rendkívüli élő adásában jelentette, hogy további letartóztatások is történtek. A belga ügyészség három előzetes letartóztatás tényét erősítette meg. A belga miniszterelnök azt is bejelentette, hogy

egyikük a gyanú szerint pénteken ott volt Párizsban.

A belga hatóságok több információt sem a letartóztatottak állampolgárságáról, sem esetleges bűnügyi múltjukról nem közöltek.

Letartóztatták a belga határon

A belga igazságügyi minisztérium megerősítette, hogy a párizsi vérengzések idején a támadókkal összefüggésbe hozott

belga rendszámú autó nyomán kezdődött meg a rendőri akció

Molenbeekben. A párizsi vádhatóság tájékoztatása szerint a Volkswagen Polót egy francia állampolgár bérelte Belgiumban. Őt magát a belga határon egy közúti ellenőrzés során három társával együtt tartóztatták fel.