Elmar Brok: Orbán már tavasszal figyelmeztetett

Hearing on migration flows in the Mediterranean Belgien Kapital Vermögen Hauptstadt Zentrum Krise Krisen EU Europa Nummer Zahl Figur Figürchen Regime Regierung Bundesregierung international Migration Politik Politiker politisch Macht Kraft Gewalt Regel UN
Elmar Brok
Vágólapra másolva!
Az európai migrációs válság körüli vitákban nem szabad megfeledkezni arról, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök már tavasszal figyelmeztetett a krízisre - mondta Elmar Brok, az Európai Parlament külügyi bizottságának elnöke pénteken Berlinben a Magyar-Német Fórum 25. közgyűlésén.
Vágólapra másolva!

A német konzervatív CDU politikusa, a Magyar-Német Fórum társelnöke a tanácskozást megnyitó beszédében kiemelte: korszakforduló kezdődött az európai történelemben, és az új korszakot "népvándorlások" jellemezhetik. "Szíria és Irak csak a kezdet", az új helyzettel pedig egy uniós tagország sem tud egyedül megbirkózni.

Elmar Brok Forrás: Picture-Alliance/AFP/Wiktor Dabkowski

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy az Európai Bizottság már évek óta javasolja a menekültek tagállamok közötti méltányos elosztását szolgáló kvóták bevezetését, és ezt egészen a legutóbbi hónapokig Németország is elutasította - mondta Elmar Brok.