Elindultak a szlovák rendőrök Szlovéniába

Vágólapra másolva!
Elindult Pozsonyból az a húsz rendőr, akik Szlovéniában segítik majd a helyi hatóságokat a menekülthelyzet kezelésében. Egy hónapig maradnak.
Vágólapra másolva!

Elindult péntek délelőtt Pozsonyból Szlovéniába az a húsz rendőr, akiket azért küldenek oda, hogy segítsék a helyi hatóságokat a migránsválság kezelésében.

A rendőröket és a kontingenshez tartozó műszaki felszerelést Ljubljana kérte Pozsonytól. A rendőrök ideiglenes kiküldetésének időtartamát egyelőre egy hónapban szabták meg, azzal, hogy az szükség esetén meghosszabbítható, a csapatlétszám pedig bővíthető lesz.

Robert Fico a misszió búcsúztatóján elmondta, hogy

és ennek kertében Pozsony korábban már 50 rendőrt küldött Magyarországra. Szlovéniába pedig azért küld most húszat, mert ennyit kért Ljubljana.

Fico elutasítja a kvótát

A szlovák kormányfő a migránsválság kezelésével kapcsolatban ismételten a schengeni határok védelmét nevezte az elsődleges feladatnak, ugyanakkor rámutatott:

mert önmagában képtelen lesz kezelni egy olyan helyzetet, ha migránsok milliói érkeznének a kontinensre.

Robert Fico megismételte, hogy az európai politika csődöt mondott a migránsválság kezelésében, amit az is mutat, hogy olyan "értelmetlen" ötletekkel állt elő, mint a migránsok újraelosztását célzó kvótarendszer. Kiemelte: Szlovákia számára épp úgy az ideiglenes, mint ahogy az állandó kvóták elfogadhatatlanok.