Szlovénia kész lezárni a határát

20th anniversary of Srebrenica genocide Srebrenica Bosnia and Herzegovina Srebrenica Genocide Srebrenica massacre 20th anniversary COMMEMORATION Potocari Cemetery Aleksandar Vucic Serbia SQUARE FORMAT
Borut Pahor
Vágólapra másolva!
Ha Horvátország továbbra is ellenőrizetlenül a szlovén határra szállítja a migránsokat, Ljubljana nem várja meg, hogy Németország és Ausztria lezárja határait előttük, hanem teljesen lezárja horvátországi határszakaszát - mondta Borut Pahor szlovén államfő.
Vágólapra másolva!

Kijelentette: a szlovén kormány nem engedheti meg, hogy miután más országok lezárják határaikat, azok, amelyek fogadják a migránsokat, "zsákutcába" kerüljenek, és több ezren feltorlódjanak náluk, akikről a továbbiakban nem tudnának megfelelően gondoskodni.

Borut Pahor Forrás: AFP/Anadolu Agency/Kemal Zorlak

Befogadóállomásokon járt

Az államfő azután nyilatkozott a sajtónak, hogy látogatást tett néhány szlovéniai befogadóállomáson.
A szlovén kormány az elmúlt néhány napban elégedetlenségének adott hangot, amiért

Horvátország egyeztetés nélkül Szlovénia felé irányítja a migránsokat,

akiknek nagy része a zöldhatáron keresztül lép be az országba.

Nem akarnak zsákutcába kerülni

Zoran Milanovic horvát miniszterelnök ugyanakkor azt mondta: Zágráb továbbra is azt teszi, amit eddig. Szlovéniának azt üzente, tegye ugyanazt, és szállítsa a migránsokat az osztrák határra. Valamivel több mint egy hét alatt Szlovéniában 62 235 illegális bevándorlót regisztráltak, Ausztria felé pedig ugyanezen idő alatt 37 ezer távozott.