Öngyilkos merénylő robbantott Kabulban

Vágólapra másolva!
Hárman megsebesültek, amikor egy öngyilkos merénylő robbantotta fel magát egy katonai konvoj mellett Afganisztán fővárosában. Úgy tudni, hogy a merénylőn kívül nem halt meg senki.
Vágólapra másolva!

Hárman megsérültek abban a robbantásban, amit egy öngyilkos merénylő követett el Kabulban, Afganisztán fővárosában. Halottakról - a merénylőn kívül - nem érkezett jelentés - írja a Reuters hírügynökség. A detonáció egy katonai járművekből álló konvoj mellett következett be, az egyik autót felborította a robbanás.

A Reuters úgy tudja, a járművek a brit hadsereghez tartoznak.

A tálib felkelők vállalták a merénylet elkövetését. Az öngyilkos merényletről szóló hírt megerősítette Nadzsib Danis, a belügyminisztérium helyettes szóvivője is. Arról nem beszélt, hogy külföldiek megsebesültek-e a támadásban, a belügy minisztérium közleménye csak annyit ír a kórházba szállított sérültekről, hogy külföldiek.

Kabulban augusztusban a repülőtér környékén is történt egy robbantás Forrás: AFP/Shah Marai

A tálibok viszont azt közölték, hogy több halottja is van a robbantásnak. A szervezet rendszerint téves adatokat közöl robbantásaik kimeneteléről, jegyzi meg a Reuters.

A héten újabb összecsapások törtek ki a biztonsági erők és a tálibok között az afganisztáni Kunduz városban, amelyet korábban rövid időre hatalmukba kerítettek az iszlamista felkelők. Helyi hírforrások azt állítják, hogy a hadseregnek egyelőre nem sikerült megtisztítania a lázadóktól a Kabultól északra fekvő nagyvárost. A Reuters is arról ír, hogy Kunduz külső kerületeiben még zajlanak harcok.

Szeptember végén egy krikettmérkőzésen robbantotta fel magát egy öngyilkos merénylő.

A merénylet Afganisztán délkeleti részén történt. Akkor húsz néző halt meg, harminckettő pedig megsebesült.