Nem emelnek vádat Cecil gyilkosa ellen

Walter Palmer fogorvos, Cecil oroszlán, gyilkos, afrika,
WASHINGTON, DC - AUGUST 05: People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) protesters hold pictures of Cecil the Lion as they stand in front of the Department of Interior building to protest against the importing of wild game killed as trophies August 5, 2015 in Washington, DC. Peta is calling on the Fish and Wildlife Service to take steps to end cruel trophy hunting by listing lions as a threatened species and banning the importation of their heads, tails, and skins into the U.S.
Vágólapra másolva!
Nem emel vádat Zimbabwe az ellen az amerikai fogorvos ellen, aki júliusban egy vadászaton megölte az ország híres oroszlánját, Cecilt. Walter Palmernek hivatalos engedélye volt, két zimbabwei segítője azonban bajba kerülhet.
Vágólapra másolva!

Zimbabwe nem emel vádat az ország híres oroszlánját, Cecilt kilövő amerikai fogorvos ellen, mivel a férfi hivatalos engedély birtokában vett részt a tragikus kimenetelű júliusi vadászaton.

- közölte hétfőn Oppah Muchinguri-Kashiri környezetügyi miniszter, hangsúlyozva, hogy az amerikai fogorvos ellen nem lehet vádat emelni. Kashiri hozzátette, Palmer turistaként bármikor felkeresheti Zimbabwét, de nem vadászhat, mivel nem kap vadászengedélyt.

Palmer az állatbarátok ellensége lett Forrás: AFP/Mark Wilson

Palmer, aki világszerte az állatbarátok ellenségévé vált a zimbabwei Hwangei Nemzeti Park büszkeségének megöléséért, szeptember elején tért vissza a Minneapolis külvárosában lévő rendelőjébe, miután

hat hétig kerülte a nyilvánosságot.

A helyi segítők ellen vádat emeltek

A gazdag amerikai fogorvos többször is hangoztatta, hogy törvényesen járt el, és megdöbbent, amikor kiderült, hogy vadásztársaival Zimbabwe egyik értékes állatát ölték meg.

A 13 éves, fekete sörényéről ismert Cecilt július elején egy éjszaka egy gépkocsival húzott állattetemmel csalogatták ki a védett területről. A magánterületre csalt ragadozót Palmer íjjal lőtte meg, de az állat csak később pusztult el.

Cecil kilövése után a zimbabwei hatóságok bejelentették, vádat fognak emelni vadorzásért az amerikai vadász ellen.

Cecil megölése miatt két zimbabwei férfi ellen vádat emeltek, egyikük Theo Bronkhorst helyi profi vadász, szafariszervező, aki Palmer vezetője volt a végzetes vadászaton, a másik férfi annak a területnek a tulajdonosa, ahol az oroszlánt megölték.

Bronkhorstnak csütörtökön kell megjelennie az illetékes bíróság előtt, amely dönt ügyvédjének az ügy ejtését kérő beadványáról.