Merénylő robbantott Izraelben

Vágólapra másolva!
Egy palesztin nő az autójába rejtett pokolgépet robbantott Ciszjordániában vasárnap reggel. A merénylő életveszélyesen, egy izraeli rendőr könnyebben megsérült – közölte a katonai rádióra hivatkozva az MTI. Bombázás is volt a Gázai övezetben.
Vágólapra másolva!

Rendőrségi ellenőrzés közben robbant fel egy bomba egy autóban, amelyet egy palesztin nő vezetett a Jeruzsálemhez közeli Maálé Adumim település közelében – közölte az izraeli katonai rádióra hivatkozva az MTI.

A merénylő életveszélyesen, egy izraeli rendőr könnyebben megsérült a robbanásban.

Az elmúlt két hétben négy izraeli és 22 palesztin vesztette életét az erőszakhullámban. Palesztinok 14 alkalommal követtek el késes támadást izraeliek ellen, a támadók közül hetet öltek meg a hatóságok. Több mint egy tucat palesztin halt meg a rendfenntartó erőkkel való összecsapásokban.

A Hamász radikális palesztin szervezet vezetője üdvözölte, és egy új intifáda, a palesztin népfelkelés kezdetének nevezte az erőszakhullámot.

Az utóbbi napokban az Izraelben lévő arab településekre is átterjedtek az erőszakos tüntetések.

Az erőszakhullám az után erősödött fel, hogy Izrael bejelentette: a korábbiaknál szigorúbb ellenőrzés alá akarja vonni a jeruzsálemi Templomhegyet, ahol fontos muszlim szent helyek is találhatók.

A Reuters hírügynökség szerint Izrael a Gázai övezetben is bombázott pénteken reggel. A támadásnak két halottja van: egy nő és lánya. Katonai források a hírügynökségnek azt mondták, hogy az izraeli gépek két fegyverraktárt támadtak.