Megölték a nőt, aki férje ellen tanúskodott volna

Vágólapra másolva!
Egy Dél-Afrikában élő férfit nők megcsonkításával vádolnak, és azzal, hogy fagyasztóban tárolt női nemi szerveket. A vádlott felesége tanúként vett részt a nyomozásban, és hamarosan tárgyláson vallott volna ellene, kedden este azonban lövéssel megölték.
Vágólapra másolva!

Lelőttek egy nőt a dél-afrikai Lesothoban, akinek férjét nők megcsonkításával és nemi szerveik fagyasztóban tárolásával vádolják. Anna Matseliso Molise, az eset kulcsfontosságú tanújaként vallott volna 63 éves férje ellen egy bírósági tárgyaláson. Négyszer lőttek rá otthona előtt kedden este, később kórházban belehalt sérüléseibe. A rendőrség még nyomoz az ügyben.

A dán Peter Frederiksen két fegyverbolt tulajdonosa Bloemfonteinben, Dél-Afrikában. Szexuális zaklatással, fenyegetéssel, családon belüli erőszakkal és az egészségügyi szabályozás megszegésével vádolják. A rendőrség a múlt hónapban 21 csomagot talált a fagyasztójában, amely női testrészek, köztük csiklót, illetve sebészeti eszközöket tartalmazott.

A dél-afrikai rendőrség szóvivője elmondta a BBC-nek, hogy elkeseríti Molise halála, mert fontos szerepe volt a nyomozásban. Korábban tanúvédelmet ajánlottak neki, amelyet ő visszautasított. Frederiksen most börtönben van, mert nem kérte az óvadék ellenében történő szabadlábra helyezését októberben. A hónap elején kell bíróság előtt megjelennie.