A halálkamion miatt írtak az osztrákok

ausztria kamion burgerland
A burgenlandi rendőrség 2015 augusztus 27-én Parndorfból egy nickelsdorfi fagyasztóállomásra szállítja azt a kamiont, amiben több mint hetven holttestet találtak
Vágólapra másolva!
Megérkezett a Legfőbb Ügyészségre Ausztria Igazságügyi Minisztériumából az a levél, amelyben az osztrákok azt ajánlják fel, hogy Magyarországon folytatódjon a 71 migráns halálát okozó embercsempészek büntetőügye. Már fordítják, amíg az nincs kész, nem mondanak mást. 
Vágólapra másolva!

Az embercsempészek a szerb-magyar határt átlépő menekülteket vitték Magyarországról Ausztriába augusztus végén.

A kismartoni (Eisenstadt) ügyészség korábban már bejelentette, hogy azt szeretnék elérni, hogy az egész eljárást a magyar hatóságok végezzék, ezért kérelemmel fordulnak a magyarországi illetékesekhez. Ezzel az osztrák eljárás átmenetileg lezárárulna. Ez a hivatalos megkeresés érkezett meg Ausztriából csütörtökön.

Ebben az autóban haltak meg a menekültek Fotó: Origo

Kecskemétről először Bács-Kiskun megyébe ment a migránsokért, és onnan indult Ausztriába az a kisteherautó, amelyikben hetvenegy bevándorló holttestét találták az osztrák A4-es autópályán. A rendőrség négy embert vett őrizetbe, azóta előzetes letartóztatásban vannak.