Juncker nem engedte el Orbán kezét

Vágólapra másolva!
Kezet ráztak, aztán az EB elnöke magával húzta Orbán Viktort a folyosóra.
Vágólapra másolva!

Sorra készültek a közös fotók péntek délelőtt Orbán Viktor miniszterelnök és az európai unió vezetői között Brüsszelben, ahol velük és az Európai Néppárt elnökével tárgyal a kormányfő pénteken. Itt Herman Van Rompuy-jel, az Európai Tanács volt elnökével ráz kezet Orbán Viktor:

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Burger Barna

Mivel a bizottság és a tanács élén is új vezető dolgozik, indokolt mindegyikükkel áttekinteni az Európa előtt álló legfontosabb kihívásokat, illetve az EU és Magyarország kapcsolatainak aktuális kérdéseit - mondta a tárgyalásokról Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. Jean-Claude Juncker bizottsági és a Donald Tusk tanácsi elnök mellett az Európai Néppárt elnökével, Joseph Daullal is tanácskozik Orbán Viktor.

Ezen a híradórészleten éppen Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke ráz kezet a magyar kormányfővel, de aztán nem engedi el, és szépen kihúzza a képből. Orbán nem tud mit tenni, követi:

Orbán reagált a kézfogásra

Az ominózus kézfogásra később a magyar kormányfő is reagált. Egy vezető magyar újságíróknak tartott háttérbeszélgetésen, amelyen az Origo is ott volt, érdekes politikusnak nevezte Jean-Claude Junckert.

"Van, akiket ütöget, másokat a kezüknél fogva húzgál. Ő ilyen ember, nem kell ezen megsértődni, ez teljesen normális nála" – tette hozzá mosolyogva a kormányfő.