Újabb menekült gyermek holttestét mosta partra a tenger

-
Apja helyezi sírba Aylan Kurdi-t. A hároméves szír menekült gyerek holttestét Törökországban vetették partra a hullámok, a tragédiáról készült fénykép bejárta az egész világot. http://www.origo.hu/nagyvilag/20150903-kanadaba-keszult-a-megfulladt-kisfiu-csaladja.html
Vágólapra másolva!
Néhány héttel a hároméves Ajlan Kurdi és családja tragédiája után újabb menekült kisgyermek holttestét vetette partra a víz Törökországban. A szír kislány és családja Görögországba szeretett volna eljutni, de felborult az őket szállító gumicsónak. 
Vágólapra másolva!

Újabb gyermek holttestét vetette partra a tenger Törökország nyugati részén – írta helyi lapokra hivatkozva az AFP.

A többieket kimentették

A négyéves szír kislányt még nem sikerült azonosítani, a testét Cesme város tengerpartján találták meg, miután elsüllyedt egy csónak, amely 15 szírrel tartott Görögország felé.

Az Anatolia hírügynökség szerint a török parti őrség a többi menekültet kimentette,

a kislány az egyetlen áldozat.

A csónakban nyolc gyermek utazott.

Apja helyezi sírba Ajlan Kurdit Forrás: AFP/Anha

Ajlan Kurdi tragédiája

A tragédia csak néhány héttel az után történt, hogy a megfulladt szíriai kisfiú, Ajlan Kurdi holttestéről készült felvétel sokkolta a világot.

A hároméves Ajlan mellett testvére, az ötéves Galip és édesanyjuk, a 27 éves Rihanna is vízbe fulladt,

miközben megpróbáltak Törökországból a görögországi Kósz szigetére jutni.

Az apa elmondása szerint tizenhárman voltak a csónakban, amelybe egy török és egy szír embercsempész rakta őket, de csak az utóbbi indult el velük. Abdullah Kurdi megerősítette, hogy

korábban Kanadába szerettek volna eljutni,

mert a nővére – aki egy olasz-kanadai állampolgárhoz ment férjhez, és van egy gyermeke – 26 éve ott él. A nő kérelmezte a kanadai hatóságoknál a család áttelepítését, a teljes ellátásukat magára vállalta volna.