Megtalálták az indonéz repülőgép roncsait

Trigana Air Service
2015. január 10-én készült kép a Trigana Air Service légitársaság egyik gépéről
Vágólapra másolva!
Az 54 emberrel a fedélzetén vasárnap lezuhant indonéz utasszállító roncsaira bukkanhattak a hegyek között. 
Vágólapra másolva!

Megtalálták a vasárnap eltűnt indonéz repülőgép roncsait: az utasszállító az ország keleti részén fekvő Pápua tartományban zuhant le - közölte az indonéz közlekedési minisztérium egyik illetékese helyi szemtanúkra hivatkozva.

Nem tudni túlélőkről

Továbbra sem tudni, hogy vannak-e a szerencsétlenségnek túlélői. A roncsot egy kutató-mentő repülőgépről fedezték fel a levegőből azután, hogy a sűrű dzsungel borította hegyvidéki terület lakói értesítették a mentőszolgálatot arról: láttak egy repülőgépet alacsonyan elszállni a térség felett, majd lezuhanni a dzsungelben. A mentőszolgálat megpróbálja megközelíteni a baleset helyszínét.

54-en voltak a fedélzeten

A Trigana Air Service légitársaság belföldi útvonalon közlekedő repülőgépének roncsaira Oksibil körzet hegyvidéki, erdős térségében bukkantak a helyiek - mondta a tárca légi közlekedésért felelős igazgatója. Hozzátette, még vizsgálják az információ hitelességét.

Mint arról az Origo is beszámolt, az ötfős személyzettel és 49 utassal a fedélzetén közlekedő járattal Pápua tartomány felett szakadt meg az összeköttetés. A gép Jayapura repülőteréről szállt fel, és úti célja a mintegy 50 percre lévő Oksibil városa volt.

Borult időben repültek

Az időjárási viszonyok Oksibil körzetében nagyon rosszak. Borult idő van, nagyon felhős az ég.

2015. január 10-én készült kép a Trigana Air Service légitársaság egyik gépéről Forrás: MTI/EPA/Bagus Indahono

A feltételek nem kedveznek a gép keresésének a hegyvidéki, sűrű erdőkkel borított területen - mondta az indonéz közlekedési minisztérium szóvivője.