Kétezer embert végzett ki az Iszlám Állam egyetlen városban

iszlám állam isis islamic state
Iraqi government forces and members of the Popular Mobilisation units, paramilitary forces that are dominated by Iran-backed Shiite militias, raise their weapons on the front line during battles with Islamic State (IS) group jihadists on the road leading to Saqlawiya, north of Fallujah, in Iraq's Anbar province on August 4, 2015. Anbar, Iraq's largest province, has been rocked by violence since the beginning of 2014, months before the IS jihadist group launched a massive nationwide offensive that saw it conquer swathes of the country. AFP PHOTO / HAIDAR MOHAMMED ALI
Vágólapra másolva!
Egyetlen városban, az iraki Moszulban több mint kétezer emberrel végeztek az Iszlám Állam fegyveresei egy év alatt.
Vágólapra másolva!

Több mint kétezer embert végzett ki az Iszlám Állam nevű dzsihádista szervezet tavaly június óta az uralma alatt álló iraki Moszul városában - mondta a bagdadi parlament elnöke az AFP francia hírügynökség jelentése szerint.

Az Iszlám Állam fegyveresei kegyetlenségükről híresültek el Forrás: AFP/Haidar Mohammed Ali

Szalím el-Dzsabúri szerint

az Iszlám Állam fegyveresei már több mint kétezer ártatlan polgárt végeztek ki a városban és környékén.

A szélsőségesek 2014 júniusában foglalták el a közel-keleti ország második legnagyobb városának, és azóta az Iszlám Állam iraki fővárosának számító Moszult.

19 nővel végeztek

Mint arról az Origo is beszámolt, a minap tizenkilenc nőt végeztek ki az Iszlám Állam szélsőséges szervezet fanatikusai az iraki Moszulban, mert nem voltak hajlandók a dzsihádisták szexrabszolgáivá válni. A fegyveresek több száz nőt és lányt raboltak el, hogy szexrabszolgasorsba taszítsák őket.