Késeltek egy német menekülttáborban

Drezda, 2015. július 24.
Bevándorlók átmeneti szállásául húz fel sátrakat a Német Vöröskereszt és a Technisches Hilfswerk segélyszervezet Drezdában 2015. július 24-én. A szászországi hatóságok 800, többségükben szíriai bevándorlót akarnak itt elhelyezni.
Drezda, 2015. július 24. Bevándorlók átmeneti szállásául húz fel sátrakat a Német Vöröskereszt és a Technisches Hilfswerk segélyszervezet Drezdában 2015. július 24-én. A szászországi hatóságok 800, többségükben szíriai bevándorlót akarnak itt elhelyezni. (MTI/EPA/Arno Burgi)
Vágólapra másolva!
Késelés történt egy menedékkérőket befogadó állomáson a németországi Baden-Württemberg tartományban. A 28 éves tettes - akit hamar őrizetbe vettek - és a 15 éves sérült is a volt Jogoszlávia területéről érkezett.
Vágólapra másolva!

A Waiblingenben működő befogadó állomáson egy 28 éves férfi heves szóváltás után késsel rárontott egy 15 éves fiúra, és miután megvágta, elhagyta a szállást. Az incidens háttere nem ismert.

A késelőt őrizetbe vették, a fiút súlyos sérüléssel kórházba szállították.

Mindketten a volt Jugoszlávia területéről érkeztek. A támadó korábban is fenyegetett embereket késsel. Az utóbbi napokban több más befogadó állomáson is történt erőszakos összetűzés menedékkérők között.

Bevándorlók átmeneti szállásául felhúzott sátrak Drezdában Forrás: MTI/EPA/DPA/Arno Burgi

Szakemberek becslése szerint

a menedékkérők 40 százaléka a poszttraumás stressz szindróma nevű szorongásos zavartól szenved

a hazájában vagy menekülés közben átélt megrázkódtatások miatt, de csupán körülbelül 5 százalékuk kap pszichoterápiás kezelést.