Hetven halott a damaszkuszi légicsapásokban

nk20150803
Az Ariha Today nevű szíriai kormányellenes csoport aktivistái által közreadott képen emberek romok között Arihában 2015. augusztus 3-án, miután a kormányerők egyik harci gépe leuhant a Szíria északi részében elterülő Idlíb tartománybeli városban. A gép támadásai és lezuhanása miatt legalább huszonhét ember életét vesztette
Vágólapra másolva!
Mintegy hetven halálos áldozatot követeltek a légicsapások Damaszkusz közelében, ahol a szíriai hadsereg a felkelők által ellenőrzött területeket bombázta. Kétszázan sebesültek meg.
Vágólapra másolva!

Légicsapásokat mért a szíriai hadsereg egy Damaszkusz közeli, a szíriai felkelők által ellenőrzött területre,

a támadásokban hetvenen meghaltak és több mint kétszázan megsebesültek

- számolt be az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja nevű ellenzéki szervezet.

Közlésük szerint a légicsapások Dúma település zsúfolt piacterét érték. Az első csapás után sokan a helyszínre rohantak segíteni - vesztükre, mivel a támadást három másik követte. A szervezet szerint a sebesültek közül sokan válságos állapotban vannak, így a halottak száma tovább emelkedhet.

Ariha városa bombázás után - a kormányerők egyik harci gépe lezuhant Forrás: MTI/EPA/Ariha Today/

Dúmát több mint két évvel ezelőtt foglalták el a Bassár el-Aszad szíriai elnök és hadserege ellen küzdő szíriai felkelők, és a körzetre azóta gyakran mérnek légicsapást a kormányerők. Az ENSZ szerint a szíriai polgárháborúban 2011 márciusi kezdete óta több mint 250 ezer ember halt meg.