ENSZ-békefenntartókra támadtak a fegyveresek

Vágólapra másolva!
Legalább négy ember meghalt, amikor ismeretlen fegyveresek Mali középső részén rátámadtak egy szállodára, amelyben az országban szolgálatot teljesítő ENSZ-békefenntartók is megszállnak.
Vágólapra másolva!

Több halálos áldozata van annak a támadásnak, amelyben ismeretlen fegyveresek hatoltak be Maliban egy szállodába.

Az egyik támadót, akinek az övére robbanószerkezet volt szerelve, agyonlőtték a katonák.

A híradások szerint két katona meghalt, három másik megsebesült. A negyedik áldozat egy fehér bőrű férfi, akiről többet egyelőre nem tudni. Helyi lakosok szerint füst gomolyog, és fegyverropogás hallatszik az épületből. A támadók még mindig a szállodában vannak, amit körülzárt a hadsereg.

Öt túszt ejtettek

Souleymane Dembele katonai szóvivő szerint az ENSZ-misszió legalább öt külföldi tagja - három dél-afrikai, egy francia és egy ukrán - volt bejelentkezve a támadás idején a szállodába, de feltételezések szerint sikerült kimenekülniük az épületből. A fegyveresek öt túszt ejtettek.

Márciusban álarcos fegyveresek tüzet nyitottak egy külföldiek által látogatott bamakói étteremben, öt embert megöltek. Júniusban fegyveresek három katonát lőttek agyon a mauritániai határ közelében. A támadások elkövetését az al-Kaida terrorhálózattal kapcsolatban álló csoport vállalta magára.