Elvennék a migránsok egyetlen megélhetését

HORIZONTAL BORDER IMMIGRATION IMMIGRANT ILLEGAL IMMIGRANT ASYLUM SEEKER BEACH PRAYER RAMADAN RELIGION ISLAMIC RELIGION Migrants pray on June 17, 2015, on the eve of the holy fasting month of Ramadan, in the city of Ventimiglia, in Italy, near the French b
Ima a tengerparton
Vágólapra másolva!
Az olasz tengerpartokon mozgóárusként dolgozó bevándorlók ellenőrzését sürgette hétfőn Giorgio Silli, a Hajrá Olaszország jobbközép ellenzéki párt migrációs felelőse.
Vágólapra másolva!

Az Olaszország minden strandján látható, többségükben afrikai és ázsiai férfiak napszemüveget, törülközőt, játékot, ruházati cikkeket és számos más tárgyat árulnak. Naponta többször is végigjárják ugyanazokat az üdülőhelyeket. Az olasz strandokat kínai nők is járják, akik a napozóknak masszírozást kínálnak.

Ima a tengerparton Forrás: AFP/Jean-Christophe Magnenet

Mind illegális bevándorlók

Giorgio Silli, a Silvio Berlusconi vezette Forza Italia toszkán tagja, a párt országos migrációs felelőse szerint majdnem kivétel nélkül illegális bevándorlóról van szó. A politikus azt javasolta, hogy a strandokon állítsanak fel ellenőrző pontokat, és vizsgálják meg, hogy ezeknek a külföldieknek van-e tartózkodási és munkavállalási engedélyük. Silli szerint az olasz tengerpartokat nyaranta megszállják a törvénytelenül Olaszországban tartózkodó bevándorlók, és számuk egyre nő. Úgy vélte, jelenlétük a vakációzókat is zavarja. Hozzátette, hogy a helyzet a Matteo Renzi vezette római kormány migrációs politikájának eredménytelenségét bizonyítja.

Beindulnak a fürdőruháktól

Júniusban a venetói üdülőhely, Jesolo jobbközép polgármestere, Valerio Zoggia igyekezett kitiltani a helyi strandokról az ott áruló bevándorlókat. Zoggia szerint a másfajta kultúrához tartozó bevándorló férfiakat a fürdőruhában napozó nők látványa agresszívvá teheti.