Rémhírt terjesztenek a migránsokról

menekült SZEMÉLY Mórahalom, 2015. június 28.
Afgán migránsok Mórahalom határában 2015. június 28-án.
MTI Fotó: Balogh Zoltán menekültek
Mórahalom, 2015. június 28. Afgán migránsok Mórahalom határában 2015. június 28-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Mintegy ezerfős, főleg férfiakból álló migránscsoport rohamozta meg a szerb-magyar határt Horgosnál pénteken - állította egy szerb lap. Az információt hivatalosan sehol nem erősítették meg.
Vágólapra másolva!

A feldühödött tömeg botokkal és kapákkal felfegyverkezve és „Allah akbar!” felkiáltással tört rá a szerb rendőrökre - állítja az Alo belgrádi internetes lap nyomán a Délhír.

A kép illusztráció Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A konfliktus akkor kezdődött, amikor a szerb határrendészek feltartóztattak egy csoportot, amiért a forgalmat veszélyeztetve haladtak Magyarország felé. Az intézkedésre sokan agresszíven reagáltak, ordítozni kezdtek, és

„Allah akbar” felkiáltással, botokkal mentek a rendőröknek

- állította a belgrádi lap internetes kiadása.

A magyar rendőrséget nem tájékoztatták

Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az Origo megkeresésére nem tudta megerősíteni az információt. A magyar rendőrség nem kapott tájékoztatást a szerb hatóságtól ilyen incidensről, bár mivel az eset nem közvetlenül a határnál történhetett, nem is feltétlenül kell róla értesítést kapniuk.

Kamuhír

A belgrádi lap szerint az agresszív migránsok a magyarkanizsai menekülttáborból indulhattak. Az Origo megkereste a magyarkanizsai és a horgosi rendőrséget is, de nem kaptunk a hírt megerősítő információt.