21 halott két szomáliai merényletben

Garissa, 2015. április 2.
Kenyai katonák Garissa város egyeteme előtt 2015. április 2-án, miután az al-Shabaab szomáliai iszlamista milícia tagjai megtámadták az egyetemet és elfoglaltak egy kollégiumi épületet. A terroristák több mint hetven embert megöl
Garissa, 2015. április 2. Kenyai katonák Garissa város egyeteme előtt 2015. április 2-án, miután az al-Shabaab szomáliai iszlamista milícia tagjai megtámadták az egyetemet és elfoglaltak egy kollégiumi épületet. A terroristák több mint hetven embert megöltek. (MTI/EPA/Kurokava Dai)
Vágólapra másolva!
21 embert öltek meg a Shabaab iszlamista terrorszervezet öngyilkos merénylői Szomáliában. Tavaly ez a szervezet támadt egy egyetemre Kenyában.
Vágólapra másolva!

Szomáliában két öngyilkos merénylő megölt legkevesebb 21 embert szombaton - közölték rendőrségi és katonai források.

Az egyik merénylet a fővárosban, Mogadishuban történt, a másik egy katonai kiképző táborban, a déli Kismayu városban.

A tettesek a Shabaab iszlamista terrorcsoport tagjai voltak.

Kismayuban a kiképzéshez felsorakozott szomáliai katonák voltak az áldozatok, Mogadishuban civilekkel végeztek egy forgalmas útkereszteződésben.

Az al-Shabaab tagjai áprilisban egy kenyai egyetemet támadtak meg, akkor több mint hetven embert megöltek Forrás: MTI/EPA/Kurokava Dai

A Shabaab egykor az ország nagy részét uralma alá hajtotta, de az Afrikai Unió katonai intervenciója miatt kiszorult az elfoglalt területekről, s azóta inkább merényletekkel ad hírt magáról.

A szervezet aktív a szomszédos Kenyában is, ahol áprilisban a fegyveresei egy egyetem ellen intéztek támadást és másfél száz embert öltek meg, 2013-ban pedig egy bevásárló központban követtek el több mint hatvan halálos áldozattal járó vérengzést.